Eindelijk echt gesetteld in ons nieuwe huisje en tijd om weer goed te focussen op mijn kookblog. Lekker veel mensen uitnodigen om te komen eten en om ons trotse gevoel over ons fijne huisje te delen.

Een mooie verrassing toen we in ons huisje trokken was de appelboom vol appels die bijna klaar waren om te oogsten en dit weekend kwam het er dan eindelijk van. Appelmoes van appels uit de eigen tuin!

Er is geen appelmoes die daar tegenop kan.

Appelmoes
20 minuten
Makkelijk
0 – 5 euro pp

Ingrediënten:

  • 1 kg appels
  • 1 citroen
  • 2 tl kaneel
  • 1 kaneelstokje
  • 1 el suiker

Zo maak je het:

Schil de appels en snijd ze in kleine stukjes. Pers de citroen uit. Doe alle ingrediënten met een scheutje water in een pan. Zet de pan op een middelhoog vuur en wacht tot het kookt. Zodra alles kookt roer je het goed door en draai je het vuur zachter. Laat het mengsel rustig koken totdat het een zachte moes wordt (dit duurt ongeveer 10-15 minuten) afhankelijk van de hardheid van de appels.

Haal de appelmoes van het vuur. Haal het kaneelstokje eruit en laat goed afkoelen.

De appelmoes kan je goed in de vriezer bewaren, dus je hoeft niet alles meteen in een keer op te eten.

Verder kan je altijd nog wat extra suiker toevoegen als je de appelmoes niet zoet genoeg vindt.

Appelmoes
Appelmoes
Appelmoes
Appelmoes
Appelmoes