Ik bedacht me gisteren dat het alweer bijna een jaar geleden is dat we voor het eerst over het idee van een kookblog spraken en inmiddels staan er al meer dan 100 recepten op mijn blog. Daarnet heb ik eventjes vol trots door mijn hele site gebladerd en ik merk dat ik me toch wat meer op vleesgerechten moet focussen, dus bij deze alvast weer een nieuw ideetje voor een lekker stukje vlees.

Een heerlijk stukje varkenshaas met een champignons-kruidenvulling. Helemaal niet moeilijk maar wel lekker en goed om te serveren tijdens een etentje met vrienden of familie.

Gevulde Varkenshaas
30 minuten
bewerkelijk
0 – 5 euro pp

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 400 gr varkenshaas
  • 100 gr kastanjechampignons
  • 1 teentje knoflook
  • verse peterselie, salie, bieslook en rozemarijn
  • olijfolie
  • chilipeper
  • peper en zout

Zo maak je het:

Hak de verse kruiden fijn. Snijd de champignons in hele kleine stukjes. Zet een bakpan op het vuur. Doe hierin een scheutje olijfolie. Pel het schilletje van de knoflook, snijd deze door de midden en verwijder de wortel. Pers de knoflook boven de pan uit. Voeg hier wat chilipeper aan toe en zet het vuur hoog. Voeg de champignons toe en laat even flink bakken. Voeg na ongeveer 3 minuten de verse kruiden toe. Laat nog een minuut of 5 op gemiddeld vuur bakken, roer af en toe.

Leg ondertussen de varkenshaas op een leeg bord. Snijd met een scherp mes een diepe snede over de lengte van het vlees. Begin bij beide uiteinden ongeveer 5 mm van het einde.

Haal het champignonmengsel van het vuur en vul de varkenshaas met het mengsel. Bindt de varkenshaas dicht met wat keukentouw (helaas had ik zelf geen touw meer dus heb ik prikkertjes gebruikt, dit lukt ook maar bakt iets minder makkelijk). Wrijf de buitenkant van de varkenshaas in met wat peper en zout. Doe wat boter in de pan en verwarm deze weer.

Warm nu ook de oven voor op 150 graden.  Leg de varkenshaas in de bakpan en bak deze op hoog vuur ongeveer 5 minuten. Zorg dat alle kanten evenredig gebakken zijn.

Zet nu de varkenshaas nog 15 minuten in de oven.

Haal de varkenshaas eruit en verwijder het touw. Snijd de varkenshaas in mooie dunne plakjes.

Gevulde Varkenshaas
Gevulde Varkenshaas
Gevulde Varkenshaas
Gevulde Varkenshaas
Gevulde Varkenshaas