Heerlijk lentegerechtje met verse zeewolf, groene asperges en een zachte avocado mayonaise!

25 minuten
Makkelijk
0 – 5 euro pp

Ingrediënten voor 2 pers:

  • 300 gr zeewolf
  • 200 gr groene asperges
  • 1 bosui
  • 1 avocado
  • 1 ei
  • 1 limoen
  • verse basilicum
  • olijfolie
  • rode wijn azijn
  • peper en zout
  • 100 ml witte wijn
  • 100 ml visbouillon

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 200 graden. Bestrooi de zeewolffilet met wat peper en zout. Doe de witte wijn en de visbouillon in een ovenschaal, leg de vis hierin en dek af met een folie. Zet de vis 15 minuten in de oven (check even of hij daarna gaar is anders mag hij nog 5 minuten, dit is erg afhankelijk van de dikte van de vis).

Zet een klein sauspannetje op het vuur. Hak de bosui fijn en doe deze met wat olijfolie, rode wijnazijn, peper en zout in het pannetje. Laat 2 minuten stoven en haal van het vuur.

Doe de avocado met de gestoofde bosui en wat verse basilicum in een beker voor je staafmixer. Doe hierbij een ei. Meng met de staafmixer door elkaar, giet er regelmatig wat olie bij totdat je een mayonaise structuur krijgt.

Zet nog een klein pannetje met water op het vuur, kook hierin 5 minuten de asperges.

Serveer de asperges met de avocado mayonaise en de gepocheerde zeewolffilet.