Gepocheerde vissen houden altijd heel erg goed hun smaak vast en drogen niet uit. Ik vind het daarom heerlijk om vis te pocheren. Het zachte sausje van ricotta en spinazie zijn een mooie toevoeging aan de volle vis smaak.

20 minuten
Gemiddeld
0 – 5 euro pp

Ingrediënten voor 2 pers:

  • 2 tilapia filets
  • 100 gr spinazie
  • 50 gr ricotta
  • verse peterselie
  • pijnboompitten
  • 500 ml visbouillon

Zo maak je het:

Begin met het klaarmaken van de ricotta-spinazie saus klaarmaken. Snijd de spinazie in kleinere stukken.  Doe deze in een kom voor je mixer, voeg de ricotta en wat peper toe. Mix alles met je staafmixer of keukenmachine tot een zachte saus.

Zodra de saus klaar is, kan je de vis pocheren. Breng hiervoor de visbouillon aan de kook in een diepe bakpan, zodat je voldoende diepte hebt om de filets in te leggen. Zodra het water kookt, leg je de filets in de pan. Pocheer de vissen voor ongeveer 5 minuten, afhankelijk van de dikte van de vis.

Leg de vissen op de serveer borden. Verdeel de ricotta-spinazie saus over de vis en strooi er wat pijnboompitjes en verse peterselie over.