Pangafilet, van de visboer moet ik erbij zeggen, vind ik echt een heerlijk visje. Het is gemakkelijk klaar te maken en je kan er eindeloos mee variëren. Dit gerechtje is gemakkelijk te maken maar ziet er super gelikt uit! Echt een aanrader dus als je indruk wilt maken maar niet de hele dag in de keuken wilt staan. Ik vond het heerlijk!

25 minuten
Makkelijk
5 – 10 euro pp

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 2 panga filets
  • 1 ui
  • 150 gr rivierkreeftjes
  • 300 ml visbouillon
  • 300 ml witte wijn
  • 100 ml kookroom
  • peper en zout
  • citroensap
  • maizena

Zo maak je het:

Dep de vissen indien nodig droog. Bestrooi ze aan beide kanten met zout en peper. Hak een gedeelte van de dille fijn. Pel de ui en snipper deze.

Zet een bakpan op het vuur. Doe hierin wat bakboter en zodra deze heet is voeg je de gesnipperde ui en wat takjes dille toe. Bak de ui 2 minuten en voeg daarna de rivierkreeftjes toe. Bak nog 5 minuten.  Blus nu het geheel af met wat witte wijn en de visbouillon. Breng alles aan de kook en leg dan de vissen in het kookvocht zodat ze mooi onder de bouillon liggen.

Zet een klein sauspannetje op het vuur en neem 2 soeplepels kookvocht bij de vissen weg. Doe deze in het sauspannetje. Breng aan de kook en voeg 100 ml kookroom toe. Laat het geheel een beetje inkoken en voeg indien nodig wat maizena toe om te binden. Voeg ook een beetje citroensap, peper en zout toe. Zeef de saus en proef of deze goed op smaak is.

Haal de vissen na 8 minuten pocheren uit de pan. Leg deze op een bord. Schep er de rivierkreeftjes overheen. Giet er een beetje saus overheen en maak het geheel af met de gehakte dille.