Het weer blijft goed dus we blijven lekker BBQen met eigengemaakte lekkernijen; deze keer kipfilet gemarineerd in een kerriesausje. Let wel dit heeft een korte bereidingstijd maar de kip moet wel 2 uur marineren.

20 minuten
Makkelijk
0 – 5 euro pp

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 250 gr kipfilet
  • olijfolie
  • 1 citroen
  • 1 teentje knoflook
  • 1 rode peper
  • 2 el kerriepoeder
  • peper en zout

Zo maak je het:

Rasp de schil van de citroen en pers de citroen uit. Pel de knoflook, snijd deze door de midden en verwijder de wortel. Pers de knoflook uit in een grote mengkom waar je de kip in kan marineren.

Snijd de rode peper over de helft. Verwijder de zaadlijsten en hak de peper fijn.

Voeg alle ingredienten toe aan de mengkom. Voeg hier een flinke scheut olijfolie aan toe. Roer alles goed door elkaar. Maak de kipfilet schoon en snijd de kip in hapklare brokjes.

Voeg de kip toe aan de marinade en laat zeker 2 uur staan.

Doe de kipblokjes op sateprikkers en bak nu de kipspies op de BBQ of op een grill voor ongeveer 10 minuten (5 minuten aan beide kanten).

Smakelijk!