Zachte gehaktballetjes gesmoord in een goed gevulde groentensaus, heerlijke met een zachte puree of risotto.

30 minuten
Bewerkelijk
0 – 5 euro pp

Ingrediënten voor 2 pers:

  • 250 gr gehakt
  • 1 venkel knol
  • 2 paprika’s
  • 1 courgette
  • 1 aubergine
  • 1 rode peper

  • 1 ui
  • 1 citroen
  • 2 tenen knoflook
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 500 ml passata di pomodori
  • Verse kruiden als peterselie, tijm, salie, oregano en basilicum
  • 2 laurierblaadjes
  • peper en zout
  • 1 ei
  • 1 eetlepel mosterd
  • paneermeel
  • 100 ml rode wijn

Zo maak je het:

Hak alle kruiden fijn. Pel de ui en snipper deze. Pel de knoflook, snijd over de helft en verwijder de wortel. Snijd de rode peper over de helft, verwijder de zaadlijsten en hak de peper fijn.

Snijd alle groenten in kleine blokjes. Zet een grote stoofpan met olie op het vuur. Zodra de olie heet is voeg je de ui en rode peper toe en pers de knoflook erin uit. Verhit en bak de ui voor 2 minuten. Voeg nu de overige groenten toe en smoor voor 5 minuten.

Doe ondertussen het gehakt in een mengkom, voeg het ei, de mosterd, wat paneermeel en wat peper en zout toe. Meng alles goed door elkaar tot een grote bal gehakt.

Voeg nu de passata en de verse kruiden toe aan het groente mengsel. Roer goed door elkaar en verwarm weer. Blus af met de rode wijn en breng weer aan de kook.

Vorm nu kleine gehaktballetjes door stukken van de grote gehaktbal af te breken en tussen je handpalmen te rollen. Leg de gehaktballen in de saus en breng weer aan de kook. De gehaktballen moeten bijna onder de saus liggen. Laat alles 15 minuten pruttelen. Draai de gehaktballen af en toe om.

Serveer met een zachte puree of risotto.