Heerlijk vers gerechtje met gegrilde tonijn en wokgroenten. Snel en gemakkelijk en vooral super lekker!

20 minuten
Makkelijk
0 – 5 euro pp

Ingrediënten voor 2 pers:

  • 1 paksoi
  • 2 tonijn filets
  • 150 gr bimi
  • 100 gr kerstomaten
  • 1 limoen
  • verse gember
  • ½ rode peper
  • 2 el sojasaus
  • 2 el ketjap
  • 1 tl 5-spices poeder
  • 2 knoflooktenen
  • wokolie

Zo maak je het:

Kook de bimi in 5 minuten gaar.

Roer de sojasaus, de ketjap en het 5-spices poeder door elkaar. Bestrijk de tonijnfilets met de marinade en laat even intrekken. Houd de overgebleven marinade apart.

Snijd een stuk van 2 cm van de gember. Schil en rasp de gember. Pel de knoflook, snijd deze over de helft en verwijder de wortel. Snijd de rode peper over de helft, verwijder de zaadlijsten en hak de peper fijn. Pers de limoen uit.

Verwijder de bladeren van de paksoi, snijd de paksoi stengel in stukken en de bladeren fijn.

Zet een grote bakpan op het vuur en verwarm hierin wat wokolie. Pers de knoflook uit in de olie, voeg de geraspte gember, de rode peper en het limoensap toe. Laat 2 minuutjes sudderen en voeg dan de stengel van de paksoi toe. Bak 5 minuten en voeg daarna de gekookte bimi en de paksoi bladeren toe.

Snijd de tomaten over de helft en voeg ook toe aan de groenten. Laat even staan.

Grill nu de tonijn heel kort aan beide kanten. Serveer de kort gegrilde tonijn met de roerbakgroenten. Besprenkel de tonijn met de overgebleven marinade.