Fancy bijgerechtje, hiermee scoor je wel bij vrienden en familie maar het is ook wel erg bewerkelijk dus je moet er voldoende tijd voor uittrekken. Super lekker, dat dan ook wel weer! De moeite waard!
Ingrediënten voor 4 personen:
- 1 aubergine
- 250 gr ricotta
- Verse peterselie
- Verse tijm
- Verse basilicum
- Verse salie
- ½ rode peper
- Peper en zout
- 4 eetlepels bloem
- 2 eieren
- 4 eetlepels paneermeel
- 1 limoen
Zo maak je het:
Snijd de aubergine (met een mandoline gaat dit heel gemakkelijk) in dunne ronde plakjes.
Verwijder de steeltjes van de kruiden en hak daarna alle kruiden fijn. Doe de kruiden bij de ricotta in een mengbakje. Snijd de rode peper over de helft en haal de zaadjes eruit. Hak nu de rode peper fijn. Voeg de fijngehakte peper toe aan de ricotta. Rasp de schil van de limoen en pers het limoensap uit. Voeg het sap van de limoen toe aan de ricotta. Voeg ook nog wat zout en peper toe. Meng alles goed door elkaar.
Leg de aubergine rondjes plat op een plank en vorm paartjes van twee. Smeer van elk paartje een van de twee rondjes in met de kruidenkaas en leg de tweede erboven op. Doe dit totdat je kaas en paartjes op zijn.
Zet drie wat diepere borden klaar.
Bord 1: doe de eetlepels bloem erin, verdeel goed over de bodem
Bord 2: breek de eieren boven dit bord, klopt de eieren met een vork los.
Bord 3: Doe hierin het paneermeel, voeg wat zout en peper en de limoenrasp toe. Roer goed door elkaar.
Haal nu de rondjes aubergine eerst door de bloem, daarna door de eieren en als laatste door het paneermeel. Herhaal dit voor alle rondjes.
Zet nu ofwel je frituurpan aan (liefste met olijfolie) of gebruik als je geen frituurpan hebt een wok met olijfolie. Laat de olie heet worden en dan bedoel ik echt heet!
Frituur de schijfjes aubergine een paar minuutjes (totdat de buitenkant bruin kleurt) in de olie. Je kan de rondjes nu meteen serveren. Je kan ze ook even apart houden terwijl je de rest van de maaltijd klaarmaakt en ze nog 1 minuutje terug in de olie doen net voordat het eten klaar is.
Laat een reactie achter