Mijn persoonlijke favoriete flammkuchen variant! Doordat de flammkuchen maar vrij kort in de hele hete oven gaan, blijven de smaken van alle ingredienten heel goed bewaard en droogt het allemaal niet uit. Heerlijk om goed warm te eten, dan zijn ze wel het lekkerste, maar kijk uit dat je je mond niet verbrand.

Wat betreft de bodem, die kan je natuurlijk zelf maken maar in dit geval kies ik daar niet voor. De bodems die je bij de sligro kan kopen zijn namelijk echt perfect, dus waarom zelf doen als je ze goed kan kopen!? Je vindt ze bij de sligro in de vriezer bij de pizza’s.

Flammkuchen met zalm
15 minuten
Makkelijk
0 – 5 euro pp

Ingrediënten voor 1 flammkuchen:

  • 1 flammkuchen bodem
  • 100 gr gerookte zalm
  • 1 bol mozzarella
  • Gedroogde zontomaten
  • basilicumblaadjes
  • 100 ml crème fraîche
  • nootmuskaat
  • peper

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 240 graden

Leg de bodem voor de flammkuchen op de ovenplaat. Bestrijk deze met de crème fraîche, zorg dat de crème fraîche tot alle randen toe loopt. Rasp wat nootmuskaat over de crème fraîche en strooi er ook wat peper overheen.

Snijd de zalm in kleine plakjes, leg ze plat op de flammkuchen. Snijd de zontomaatjes en de mozzarella en verdeel deze ook over de flammkuchen, zorg dat alles goed verdeeld is. Strooi als laatste wat blaadjes basilicum eroverheen.

Bak de flammkuchen in de hete oven voor ongeveer 5-8 minuten.

Heerlijk als een borrelhapje of als voorgerecht.

Flammkuchen met zalm
Flammkuchen met zalm
Flammkuchen met zalm