Gekookte eitjes gevuld met een spicy guacamole. Erg verrassend, lekker en kleurrijk op je paastafel!

15 minuten
Makkelijk
0 – 5 euro pp

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 4 eitjes
  • 1 avocado
  • citroensap
  • zout en peper
  • rode peper

Zo maak je het:

Kook de eieren met de eierkoker of in koken water hard. Indien je dit gewoon met kokend water doet, moeten ze ongeveer 10 minuten koken. Laat ze schrikken en koel ze goed af met koud water. Als ze afgekoeld zijn, pel je ze. Snijd ze netjes over de helft en haal het eigeel eruit. Het eigeel gaan we niet meer gebruiken, dus ik stel voor dat je hier een heerlijke eiersalade van maakt. 🙂

 

Snijd de avocado over de helft en verwijder de pit. Haal het vruchtvlees eruit en prak deze met een vork. Voeg wat citroensap, peper, zout en rode peper toe (ik gebruik hiervoor altijd een rode peperpasta voor). Roer alles goed doorelkaar. Vul de halve eitjes met het de avocado.