Tijd voor de tweede tip! Mijn tweede tip is een handigheidje voor in de keuken. Zoals jullie gemerkt hebben maak ik altijd zelf verse pasta. Dit klinkt vaak ingewikkeld en langdurig maar geloof me als je er handigheid in krijgt en de juiste tools hebt dan valt het echt reuze mee! En het is zoooo veel lekkerder! Je moet wel even oefenen natuurlijk en dus zorgen dat je de juiste hulpmiddelen in huis hebt.
Ik begon ook redelijk onervaren met mijn eerste pastamachine en dacht niet dat ik een droogrekje nodig had. Dus mijn eerste ‘droogrekje’ was een gespannen keukentouwtje boven het fornuis waaraan in de pasta hing. Zoals je begrijpt was dat geen succes. Inmiddels ben ik 3 pasta droogrekjes verder en heb ik mijn favorietje gevonden: het is een houten droogrekje (zie foto) wat je makkelijk in kan klappen waardoor het weinig ruimte inneemt. Doordat het van hout is, blijft de pasta er niet aan plakken. Daarnaast kan je er makkelijk zowel grote lappen voor lasagne als spaghettini ophangen. Zelf heb ik het rekje bij de Dille & Kamille gekocht.
Zo ben je klaar voor het maken van je eigen verse pasta!
Laat een reactie achter