Super lekker vegetarisch bij-of hoofdgerecht! Heerlijk fris door het yoghurt sausje en net een beetje pit door de rode peper. Heerlijk!

20 minuten
Makkelijk
0 – 5 euro pp

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 1 courgette
  • 2 eieren
  • 1/2 rode peper
  • 1 limoen
  • kerriepoeder
  • verse peterselie
  • 3 eetlepels bloem
  • 2 eetlepels Griekse yoghurt
  • zout en peper

Zo maak je het:

Was de courgette en rasp deze in kleine stukjes. Snijd de rode peper over de helft, verwijder de zaadlijsten en hak de rode peper fijn. Doe de courgette rasp met de eieren, bloem, ½ uitgeperste limoen, veel kerriepoeder en de helft van de rode peper in een mengkom. Roer alles goed door elkaar. Indien je de samenstelling te nat vind, kan je een beetje extra bloem toevoegen. Voeg ook wat zout en peper toe en roer nogmaals goed.

Zet een bakpan met wat boter op het vuur. Laat de boter heet worden en schep 1 flinke eetlepel per koekje in de pan. Bak de koekjes op hoog vuur en draai ze regelmatig om. Ze moeten ongeveer 5-8 minuten bakken afhankelijk van de dikte van de koekjes.

Maak ondertussen de yoghurt dip. Doe de yogurt in een kommetje, voeg de fijngehakte rode peper toe, wat zout en peper en pers de andere helft van de limoen erbij uit. Hak de peterselie fijn en voeg deze ook toe. Roer alles goed doorelkaar.

Serveren maar. De koekjes zijn het lekkerste als ze nog goed warm zijn.