Heerlijk vegetarisch en leuk te serveren gerechtje. Gemakkelijk om te maken en nog gezond ook! Je kan het ook makkelijk als bijgerechtje serveren door de courgette’s wat kleiner te snijden bij het serveren.

30 minuten
Makkelijk
0 – 5 euro pp

Ingrediënten voor 2 pers:

  • 1 courgette
  • 200 gr bospaddenstoelen
  • verse tijm
  • 1 teen knoflook
  • parmezaanse kaas
  • 150 ml groentebouillon
  • 150 gr couscous
  • verse peterselie
  • peper en zout
  • olijfolie

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de courgette in de lengte over de helft. Haal het vruchtvlees uit de courgette en snijd deze in kleine blokjes. Giet een beetje olijfolie in de uitgeholde courgette.

Strooi hier wat peper in en leg een paar takjes verse tijm in de courgette. Zet de courgettes 15 minuten in de oven om te garen.

Snijd ondertussen de paddenstoelen in hapklare stukjes. Pel de knoflook, snijd deze over de helft en verwijder de wortel. Zet een bakpan op het vuur en verwarm hier wat olijfolie in. Voeg zodra de olie warm is de paddenstoelen toe, voeg de rest van de verse tijm toe. Pers de knoflook bij de paddenstoelen uit en bak alles terwijl je regelmatig roert 10 minuten op hoog vuur. Voeg na 5 minuten het vruchtvlees van de courgette toen en bak die nog 5 minuten mee.

Zet water op voor de groentebouillon. Roer zodra het water kookt de couscous door de bouillon en laat even staan (volgens de bereiding op de verpakking van de couscous).

Hak de peterselie fijn en voeg deze toe aan het paddenstoelen mengsel. Roer nu de couscous en het paddenstoelenmengsel door elkaar. Vul de uitgeholde courgettes met het mengsel en strooi er wat parmezaanse kaas overheen. Zet de courgette bootjes nog 10 minuten onder de grill.

Serveer meteen.