Coquilles, garnalen en saffraan; drie mooie ingredienten om mee te werken en heerlijk om op te eten. Niet teveel poespas maar de combinatie is gewoon erg goed en puur. Geniet ervan.
Ingrediënten voor 4 personen:
- 12 coquilles
- 50 gr roze garnalen
- 1 rode ui
- 150 ml kookroom
- 100 ml witte wijn
- 100 ml visbouillon
- saffraan
- verse basilicum
- zout en peper
Zo maak je het:
Doe de draadjes saffraan in een laagje heet water en laat ze wellen.
Zet alvast een grillpan en een sauspannetjes klaar.
Pel en snipper de ui. Doe een klontje boter of olie in het sauspannetje, laat deze smelten. Voeg dan de gesnipperde ui en saffraan toe. Fruit dit voor 2 minuutjes. Blus na 2 minuten af met de witte wijn. Laat de wijn inkoken. Voeg daarna de kookroom en de visbouillon toe. Laat nog 5 minuten koken.
Dep de coquilles droog. Zet de grillpan aan en laat deze heet worden. Strooi er wat zout en peper overheen.
Als de grillpan heet is bak je de coquilles ongeveer 3-4 minuten aan beide kanten op hoog vuur. Draai ze voorzichtig om.
Zeef ondertussen de saus en hak de basilicum fijn.
Leg de coquilles op een bordje, strooi de garnalen ertussen. Sprenkel de saus eroverheen en maak af met wat basilicumblaadjes.
Lekkere saus. Ik heb er nog een klein zoetje aan toegevoegd om hem voor mijzelf compleet te maken.