Avocado en coquilles, beide zacht en subtiel en ontzettend smakelijk!!

20 minuten
Makkelijk
5 – 10 euro pp

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 8 coquilles
  • 1 avocado
  • 2 eetlepels crème fraîche
  • 1 rode peper
  • 1 limoen
  • Gekleurde blaadjes salade
  • pijnboompitjes
  • zout en peper

Zo maak je het:

Dep de coquilles droog. Zet de grillpan aan en laat deze heet worden. Strooi er wat zout en peper overheen.

Als de grillpan heet is bak je de coquilles ongeveer 3-4 minuten aan beide kanten op hoog vuur. Draai ze voorzichtig om.

Maak ondertussen ook vast de avocado crème. Haal de zaadjes uit de rode peper en hak het rode pepertje fijn. Rasp de schil van de limoen. Pel de schil van de avocado en haal de pit eruit, omdat de avocado niet netjes hoeft te blijven kan je dit het beste doen door de avocado over de helft te snijden. Haal de pit eruit, door deze met de punt van een mesje eruit te lichten. Schep de beide helften leeg in je blender / bakje voor de staafmixer. Voeg de crème fraîche, het sap van ½ limoen en ½ gehakte rode peper toe. Mix alles goed door elkaar.

Leg een flinke lepel met avocado crème op het midden van de borden, smeer deze met draaiende bewegingen uit zodat een mooie vlakke ronde onstaat. Leg de coquilles op de avocado crème, strooi de pijnboom pitjes eroverheen en garneer met wat blaadjes sla.