Luchtige chocolade mousse met passievrucht. De passievrucht geeft een beetje een kick aan de mousse waardoor je een aparte smaken combinatie krijgt. Zelf houd ik hier erg van omdat het de ‘zware’ beleving van de chocolade mousse een beetje verdoezeld. 🙂 Laat je niet voor de gek houden, de mousse is nog steeds lekker stevig!
Dit toetje kan je eventueel een paar dagen (max 2 ) van te voren bereiden.
Ingrediënten voor 4 personen:
- 150 gr melkchocolade
- 250 ml slagroom
- 1 zakje vanile suiker
- 2 passievruchten
- verse munt
Zo maak je het:
Zet een pan met water op het vuur, hang hier een mengkom in. Zorg ervoor dat het water niet kookt. Breek de chocolade in kleine stukken en doe deze in de mengkom. Laat de chocolade langzaam smelten (au bain-marie).
Haal de gesmolten chocolade van het vuur. Roer de vanille suiker er doorheen en laat een klein beetje afkoelen.
Klopt de slagroom met een handmixer totdat deze wat dikker wordt maar niet hard geklopt. Duurt normaal gesproken ongeveer 30 seconden tot 1 minuut. Voeg nu de gesmolten chocolade toe en klopt nog een beetje totdat er zachte piekjes ontstaan. Doe de mousse in je serveerglaasjes of bakjes en laat minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.
Haal de bakjes net voor het serveren uit de koelkast. Snijd de passievrucht open en schep het vruchtvlees eruit. Schep dit bovenop de chocolade mousse en maak af met een blaadje munt.
Laat een reactie achter