Heerlijke amuse van carpaccio met roomkaas en truffelvulling. Gemakkelijk om te maken. Je kan deze amuses ook een dag van te voren klaarmaken. Leg ze dan een kwartier voor het serveren uit de koelkast.
Ingrediënten:
- 80 gr dun gesneden carpaccio
- 200 gr zachte roomkaas
- 2 tl truffelsalsa
- peper
- parmezaanse kaas
- bieslook
- peterselie
- 1 limoen
Zo maak je het:
Doe de roomkaas en de truffelsalsa in een mengkom en roer goed door elkaar. Hak de peterselie en bieslook fijn. Rasp de schil van de limoen. Leg wat keukenfolie op je werkblad en leg hierop de plakjes carpaccio. Leg een theelepeltje van de truffelvulling in het midden van een carpaccioplakje. Strooi hier wat peper, peterselie, bieslook en een beetje limoenrasp overheen. Vouw de carpaccio over de vulling zodat je een bonbon krijgt. Vouw nu het keukenfolie erom en leg de bonbons minimaal een uur (of totdat je ze wilt serveren) in de koelkast. Serveer de bonbons met een blaadje veldsla en pijnboompitje.
Ziet er lekker uit, ga ik zeker proberen. Waar haal je die truffelsalsa? Gr Nicole