Cannelloni maak ik eerlijk gezegd te weinig, ik neem me altijd voor om dit vaker te eten maar op de een of andere manier komt het er nooit van. Bij deze ga ik het me dus weer voornemen, als is het alleen maar om jullie te trakteren om verschillende cannelloni recepten. Ik vind het een heerlijke pastavariant. Deze variant is super smaakvol met spinazie en gerookte zalm een combinatie die altijd goed werkt.

30 minuten
Uitdagend
0 – 5 euro pp

Ingrediënten voor 2 pers:

  • 200 gr pastabloem
  • 2 eieren
  • 200 gr spinazie
  • 200 gr gerookte zalm
  • 250 gr ricotta
  • 500 ml passata di pomodori
  • 1 knoflook teentje
  • parmezaanse kaas
  • boter of olie
  • peper en zout

Zo maak je het:

Cannelloni, weer een andere pastavariant! Zoals met alle andere verschillende pasta gerechten, kan je dit gerecht maken met zowel verse pasta als met kant-en-klare pasta.

Als je ook verse pasta maakt begin dan met het voorbereiden van het pastadeeg, weeg 200 gr speciaal pasta bloem af en mix dit (in de keukenmachine) met 2 eieren en een beetje zout. Zodra het deeg een mooi bolletje vormt, zet je het ongeveer 15 min afgedekt in de koelkast. Zet alvast een pan met water op om de pasta in te koken, ook als je droge pasta gaat gebruiken.

Snijd nu de spinazie in kleinere stukken.  Doe deze in een kom voor je mixer, voeg de ricotta en wat peper toe. Mix alles met je staafmixer of keukenmachine tot een zachte saus.  Snijd de gerookte zalm in hapklare plakken.

Nu gaan we verder met de cannelloni. Zorg dat je aanrecht schoon en droog is om er zo het pastadeeg op uit te rollen. Bestrijk je aanrecht met een beetje bloem en rol je pastadeeg uit tot een flinke lap.

 

Snijd repen van het pastadeeg  die in de pastamachine passen. Rol de repen goed uit en rol ze tot 3 x toe door de machine. Snijd ze hierna in rechthoekige vellen die je goed tot een gevuld rondje kan oprollen.

Leg op elk velletje ongeveer 1.5 eetlepel spinazie-ricotta saus en daaroverheen wat plakjes zalm, houd de randjes vrij zodat je ze goed kan oprollen. Vet een ovenschaal in en leg de cannelloni’s naast elkaar in de ovenschaal.

Doe de passata di pomodori in een schaal. Pel het velletje van de knoflook, snijd de knoflook over de helft en haal het worteltje eruit. Pers de knoflook uit bij de passata, voeg ook wat zout en peper toe. Roer goed en verdeel nu de saus over de cannelloni.

Strooi de parmezaanse kaas over het geheel heen en zet de ovenschaal 30 minuten in de oven. Smakelijk