Hüttenkäse is recentelijk weer op mijn lijstje met favoriete kaasjes gekomen. Ik was deze kaas een tijdje vergeten maar het is een lekker fris kaasje; die het goed doet als lunch op een broodje. De kaas is super lekker te combineren met zowel fruit als groente en zeker de combinatie met avocado doet het bij mij erg goed. Ja, natuurlijk hoor ik je denken, jij vind elke combinatie met avocado goed….
hahaha en je hebt gelijk! Daarom is deze bruschetta ook weer master!
Ingrediënten voor 1 ciabatta:
- 1 ciabatta brood
- 1 avocado
- 100 gr hüttenkäse
- 1 teentje knoflook
- Gedroogde dille
- ½ limoen
- Peper
- Olijfolie
Zo maak je het:
Begin met het afbakken van een ciabatta brood in de oven. Zodra het afgekoeld is, snijd je hem in mooie dunne plakjes en deze leg je uitgespreid op een grillplaat.
Giet wat olijfolie in een bakje. Snijdt een van de knoflookteentjes over de helft, haal de wortel eruit en pers de helft van het knoflookteentje uit in de olijfolie, meng het goed door elkaar. Zet dit even opzij zodat de knoflook in de olie kan trekken.
Gebruik de olie om de broodjes in te smeren aan de bovenkant, grill de ingevette broodjes voor ongeveer 2 minuten tot ze een mooie goudbruine en crispy bovenkant hebben. Let goed op want onder de grill gaan ze vaak te hard en kunnen ze snel verbranden. Zet de broodjes even apart om af te koelen.
Snijd ondertussen de avocado in dunne plakjes.
Leg een paar plakjes avocado op elk broodje, bedek met twee eetlepels hüttenkäse. Sprenkel er wat limoensap, peper en gedroogde dille overheen.
Laat een reactie achter