Gezonde en goed gevulde quiche met boerenkool, feta en gerookte zalm!

45 minuten
Makkelijk
0 – 5 euro pp

Ingrediënten voor 2 pers:

  • 300 gr boerenkool
  • 200 gr gerookte zalm
  • 75 gr feta
  • 4 eieren
  • 250 ml kookroom
  • Chili flakes
  • Zout en peper
  • 3 blaadjes filodeeg

Zo maak je het:

Begin met het mixen van de eieren. Doe de eieren met de kookroom, wat zout en peper en wat chili flakes in een mengkom. Roer goed door elkaar tot een gladde massa ontstaat.

Zet een bakpan op het vuur, doe hierin een beetje olie. Voeg de boerenkool toe en bak deze voor 5 minuutjes. Voeg de zalm toe en bak deze mee totdat de zalm goed doorbakken is. Voeg nu de pijnboompitjes toe en roer goed door. Haal de pan van het vuur.

Gebruik een springvorm van 24 diameter. Vet deze in en verdeel er een laagje bloem in zodat het deeg niet aan de rand blijft plakken.

Bedek de bodem en randen met de ontdooide blaadjes filodeeg. Vul de bodem met de boerenkool – zalm mix en giet hier het eiermengsel bij. Zorg dat het goed verdeeld is over de bodem.

Verkruimel de feta over de quiche en zet de quiche 30 minuten in de oven op 200 graden. Check met een houten prikker of de quiche gaar en droog is, als er geen residu aan blijft plakken, dan is de quiche gaar. Anders kan je de quiche nog even in de oven laten staan.