Heerlijke salade met een vers gegrild stukje tonijn. Door de dressing en de verschillende groenten die gebruikt zijn krijgt de salade een aziatisch tintje!

25 minuten
Makkelijk
0 – 5 euro pp

Ingrediënten voor 2 pers:

  • 150 gr tonijnsteak
  • Gemixte salade
  • 100 gr groene asperges
  • 100 gr kerstomaatjes
  • ½ citroen
  • 1 teentje knoflook
  • 100 gr sugar snaps
  • handvol pijnboompitten
  • 2 eetlepels ketjap manis
  • 1 eetlepel soja saus
  • 5 spices poeder
  • olijfolie

Zo maak je het:

Was de tomaatjes en doe deze met een klein beetje olijfolie in een ovenschaaltje. Pel de knoflook. Snijd deze over de helft. Verwijder de wortel en pers de knoflook uit bij de tomaatjes. Zet de tomaatjes 10 minuten onder de hete grill. Zet ondertussen de sugar snaps met een laagje water op het vuur en breng deze aan de kook. Voeg de groene asperges toe zodra het water kookt en kook alles voor 5 minuten. Giet de groenten af.

Zet een kleine bakpan op het vuur om de pijnboompitjes te roosteren. Houd ze goed in de gaten zodat ze niet aanbranden.

Pak nu een kleine mengkom, doe hierin de ketjap, de soja saus, het 5 spices poeder en het sap van ½ citroen. Roer goed doorelkaar en laat even staan.

Verhit je grill. Strooi wat peper en zout over de tonijn en leg deze op de grill zodra de grill heet is. Grill de tonijn kort aan beide kanten.

Maak ondertussen de borden op. Begin met de sla. Leg hierop de tomaten, de asperges en de sugarsnaps. Haal de tonijn uit de grill en snijd deze in dunne plakjes. Leg de plakjes tonijn over de salade, strooi de pijnboompitjes eroverheen en maak af met een beetje van de dressing.

Smakelijk!