Avocado, gerookte zalm en verse eigen gemaakte pasta… ‘I was in heaven’ de eerste keer dat ik dit at. De combinatie van avocado en gerookte zalm is altijd fantastisch! Misschien wel een van de beste combinaties die er bestaat.

Ik moet bekennen dat ik een beetje huiverig was om dit recept uit te proberen. Ik heb niet zo vaak avocado gebruik in een warm recept en ik wist eigenlijk niet helemaal zeker of dit wel goed zou gaan of dat ik het wel echt lekker zou vinden. Maar ik was zeker niet teleurgesteld, heerlijke zachte combinatie van de avocadomousse en de verse pasta met daarnaast de bite van de gebakken gerookte zalm.

Super lekker gewoon!

Pasta met zalm en avocado
25 minuten
Makkelijk
0 – 5 euro pp

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 2 avocado’s
  • ½ rode peper
  • 1 teentje knoflook
  • ½ citroen
  • 125 ml kookroom
  • 200 gr gerookte zalm
  • 200 gr pasta bloem
  • 2 eieren
  • Olijfolie
  • Zeezout

Zo maak je het:

Zoals met al mijn pasta gerechten, het recept is geschreven op verse pasta, maar ik zal ook aangeven wanneer je de gedroogde pasta kan gaan koken.

Mocht je wel verse pasta maken, begin dan met het voorbereiden van het pastadeeg, weeg 200 gr speciaal pasta bloem af en mix dit (in de keukenmachine) met 2 eieren en een beetje zout. Zodra het deeg een mooi bolletje vormt, zet je het ongeveer 15 min afgedekt in de koelkast. Zet alvast een pan met water op om de pasta in te koken, ook als je droge pasta gaat gebruiken.

Snijd de avocado’s over de helft, haal het vruchtvlees eruit en doe deze in de bak van je staafmixer of blender. Snijd de rode peper open, verwijder de zaadlijsten en hak de peper fijn. Voeg deze toe aan de avocado. Pers de citroen uit en voeg het sap toe aan de avocado. Pel de knoflookteen, snijd deze over de helft, verwijder de wortel en pers de knoflook uit bij in je mengbak. Voeg naar smaak wat peper en zout toe. Mix alles goed doorelkaar met je staafmixer of blender en voeg beetje bij beetje de kookroom toe. Zodra je een zachte en gladde avocadosaus hebt, proef je nogmaals of je eventueel nog zaken moet toevoegen.

Indien je gedroogde pasta gebruikt, doe deze dan nu in het kokende water.

Zet een kleine bakpan op het vuur, voeg hierin wat bakboter toe en snijd de zalm een beetje klein. Zodra de boter heet is, voeg je de zalm toe. Laat de zalm op middelhoog vuur 5 min bakken terwijl je af en toe roert.

Nu dat alle ingrediënten klaar voor gebruik zijn, kan je de pasta bereiden.

Indien je verse pasta maakt, zorg dan dat je aanrecht schoon en droog is om er zo het pastadeeg op uit te rollen. Bestrijk je aanrecht met een beetje bloem en rol je pastadeeg uit tot een flinke lap.

Snijd repen van het pastadeeg die in de pastamachine passen. Rol de repen goed uit en rol ze tot 3 x toe door de machine. Ik gebruik voor dit recept de tagliatelle pasta variant. Als je de pasta gedraaid hebt, hang je ze op je droogrekje.

Voeg nu eerst flink zeezout en een scheut olijfolie toe aan het kokende water voor de pasta. De pasta moet ongeveer 5 min koken. Doe de pasta in de pan.

Giet de pasta af zodra deze gaar is, voeg de avocadosaus toe en roer goed zodat de saus zich aan de pasta hecht. Schep de pasta op de borden en voeg een schep van de gebakken zalm toe.

Smakelijk!!

Pasta met zalm en avocado
Pasta met zalm en avocado
Pasta met zalm en avocado
Pasta met zalm en avocado