Deze rolletjes kan je zowel warm als koud serveren. Heerlijke tapa met zachtgegrilde aubergine.

20 minuten
Makkelijk
0 – 5 euro pp

Ingrediënten voor 2 pers:

  • 1 aubergine
  • 200 gr roomkaas (Philadelphia neutraal)
  • verse kruiden zoals peterselie, basilicum, bieslook
  • paprikapoeder
  • 1 knoflookteen
  • ½ citroen
  • zout en peper
  • olijfolie
  • pijnboompitjes

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Giet wat olijfolie in een bakje. Snijdt een van de knoflookteentjes over de helft, haal de wortel eruit en pers de helft van het knoflookteentje uit in de olijfolie, meng het goed door elkaar. Zet dit even opzij zodat de knoflook in de olie kan trekken.

Snijd nu de aubergine in hele dunne plakken (ik gebruik hier een mandoline voor) en smeer deze in met wat van de knoflookolie. Strooi er wat peper en zout overheen.  En leg de plakjes 10 minuten in de grill of in de grill pan.

Hak de kruiden fijn. Doe de kruiden met de roomkaas, het paprikapoeder en de tweede helft van de uitgeperste knoflook in een bakje. Voeg wat zout en peper naar smaak toe. Pers de citroen uit en voeg deze ook toe. Roer alles goed doorelkaar.

Zet een klein pannetje op het vuur. Bak hier de pijnboompitjes in. Houd ze goed in de gaten aangezien ze snel verbranden.

Leg de aubergineplakjes op een plank. Leg hierin een scherp kruidenboter op. Strooi er wat pijnboompitjes overheen. Rol nu het plakje aubergine op. Leg de rolletjes 10 minuten in de oven om ze lekker warm te maken. Je kan ze ook koud serveren maar zelf vind ik ze warm net wat lekkerder.