Aardbeien doen het altijd goed als toetje, zelfs voor mij de niet-toetjes fan! Een goede panna cotta met wat verse aardbeiensaus is toch niet te versmaden. Het is lekker makkelijk en snel gemaakt, maar moet wel even opstijven in de koelkast.
Ingrediënten voor 4 personen:
- 150 ml kookroom
- 100 ml slagroom
- 500 gr aardbeien
- 50 gr vanillesuiker
- 4 velletjes gelatine
- 4 Bastogne koekjes
- 1 vanillestokje
- 1 eetlepel honing
- ½ limoen
Zo maak je het:
Panna cotta heeft altijd tijd nodig om op te stijven, hierdoor is het, het beste om dit receptje een dag van tevoren te maken. Zo weet je zeker dat de panna cotta goed stijf geworden is.
Leg de velletjes gelatine in een laagje heet water. Snijd het vanille stokje in de lengte over de helft. Doe de kookroom, de slagroom (on-geklopt), de suiker en het vanille stokje in een kleine sauspan. Breng alles aan de kook, roer af en toe.
Was ondertussen de aardbeien. Houdt 4 mooie aardbeien apart voor de garnering. Snijd het kroosje eruit en pureer de overige aardbeien tot een aardbeiensaus. Houd ongeveer 8 eetlepels aardbeien saus apart en zet dit in de koelkast, dit hebben we nog nodig voor het serveren.
Haal het romige mengsel van het vuur, haal het vanille stokje eruit. Voeg het mengsel toe aan de aardbeien saus, roer alles goed doorelkaar. Voeg nu ook de opgeloste gelatine blaadjes toe en roer nogmaals goed.
Hak de Bastogne koekjes fijn totdat je koekkruim hebt. Bedek de bodem van je serveerglaasjes met een dun laagje Bastogne. Giet er daarna het aardbeienmengsel overheen. Vul de glaasjes ongeveer 3/4 . Zet de glaasjes nu een nacht in de koelkast.
Voor de afwerking de volgende dag.
De panna cotta moet als het goed is helemaal opgestijfd zijn. Doe de aardbeiensaus met een eetlepel honing en het sap van ½ limoen in een kleine pan en laat deze heet worden. Snijd de overige aardbeien in kleine schijfjes en garneer de bovenkant van de panna cotta ermee. Schep als laatste een eetlepel hete aardbeiensaus erover heen.
Smakelijk!
Laat een reactie achter