Bruschetta’s doen het altijd goed! Lekker vers gebakken stokbroodjes met verschillende toppings. En te makkelijk om te maken! Je kunt alles al voorbereiden en desnoods meenemen naar je nieuwjaarsfeestje. Het grote voordeel is dat je er iedereen blij mee kan maken omdat je er zoveel verschillende smaken aan kan geven! Tijdens kerst heb ik weer een nieuwe variant bedacht; bruschetta’s met bospaddestoelen en hüttenkäse. Lekker een beetje spicy en compleet anders dan de bruschetta’s die ik al eerder geplaatst heb. Mijn vriend noemde het een hap zoals het bos zou moeten smaken… en ik neem dat maar als een complimentje op. 🙂 Ik zeg goeie voor een tapas maaltje in de zomer maar ook als snackje in de nieuwjaarsnacht!
Ingrediënten voor bruschetta’s uit 1 ciabatta:
- 1 ciabatta brood
- 1 bakje kastanje champignons
- ½ rode peper
- 2 takjes tijm
- 1 teentje knoflook
- 2 takjes peterselie
- 100 ml hüttenkäse
- olijfolie
Zo maak je het:
Begin met het afbakken van een ciabatta brood in de oven. Zodra het afgekoeld is, snijd je hem in mooie dunne plakjes en deze leg je uitgespreid op een grillplaat.
Giet wat olijfolie in een bakje. Snijd de knoflook over de helft, haal de wortel eruit en pers de helft van het knoflookteentje uit in de olijfolie. Meng het goed door elkaar. Zet dit even opzij zodat de knoflook in de olie kan trekken.
Gebruik de olie met knoflook om de broodjes in te smeren aan de bovenkant, grill de ingevette broodjes voor ongeveer 2 minuten tot ze een mooie bruine en crispy bovenkant hebben. Let goed op want onder de grill gaan ze vaak te hard en kunnen ze snel verbranden!
Ondertussen snijd je de champignons in heel kleine blokjes.
Blijf de broodjes goed in de gaten houden zodat ze niet verbranden en haal ze eruit zodra ze klaar zijn. Het is niet erg als ze afkoelen.
Snijd de rode peper over de helft en haal de zaadjes eruit. Hak nu de rode peper, de tijm en de peterselie erg fijn. Houd wat peterselie apart voor de garnering. Zet een koekenpan op het vuur en voeg een scheut olijfolie toe. Pers de rest van de knoflook uit in de pan. Voeg meteen de fijngehakte rode peper, de peterselie en tijm toe. Laat dit een minuutje fruiten en voeg daarna de kleine blokjes champignons toe. Laat alles 5 minuten bakken. Zodra het klaar is schep je de champignon-mix over de bruschetta’s. Schep op elke bruschetta ook een schepje hüttenkäse en garneer met een beetje peterselie.
Smakelijk!
Laat een reactie achter