Heerlijke lamsrack gemarineerd in rode wijn, rozemarijn en knoflook geserveerd met een zachte saffraanrisotto en romanesco. Laat de bereidingstijd je niet afschrikken. Het marineren kost de meeste tijd maar zorgt er ook voor dat het vlees heerlijk mals is en daarna is het voornamelijk tijd dat het lamsrack in de oven ligt.

50 minuten
Makkelijk
5 – 10 euro pp

Ingrediënten voor 2 pers:

  • Lamsrack met 3 boutjes per person
  • 2 tenen knoflook
  • 500 ml rode wijn
  • 5 takken rozemarijn
  • peper en zout
  • olijfolie
  • verse citroen-tijm
  • verse dragon
  • verse dille
  • verse peterselie
  • rode wijnazijn

Zo maak je het:

Begin met het marineren van het vlees, het vlees mag best 2 à 3 uur in de marinade staan. Bestrooi het vlees aan alle kanten met peper en zout. Leg het in een diepe schaal en giet de wijn eroverheen. Snijd de knoflook in plakken en leg deze op het vlees en in de wijn. Maak een paar sneetjes in het vlees en steek hier wat rozemarijn takjes in. Draai indien nodig halverwege de marinade tijd.

Verwarm nu de oven voor op 200 graden.

Giet de wijn uit de ovenschaal en haal de knoflook en rozemarijn van het vlees maar bewaar dit nog wel. Zet een bakpan op het vuur en laat wat boter heet worden. Braad het vlees even aan alle kanten goed aan. Leg het vlees terug in de ovenschaal en giet het braadvocht erbij. Steek de rozemarijn weer in het vlees en strooi de knoflook er overheen. Zet het vlees met wat aluminiumfolie eroverheen 30 minuten in de oven. Haal uit de oven en wikkel het vlees in de folie en laat nog 10 minuten rusten voordat je het serveert.

Pureer ondertussen de kruiden met flink olijfolie, een scheutje rode wijnazijn en wat peper en zout. Serveer de lamsrack met de kruidenolie.