Heerlijke, kruidige noedelsoep met grote garnalen, eieren en paksoi. Snel en gemakkelijk!

20 minuten
Makkelijk
0 – 5 euro pp

Ingrediënten voor 2 pers:

  • 1 paksoi
  • 500 gr garnalen
  • 2 eieren
  • 1 bosui
  • verse gember (stuk van 2 bij 2 cm)
  • 1 knoflookteen
  • 1 liter visbouillon
  • 5 spices poeder
  • kerriepoeder
  • sojasaus
  • 200 gr noedels
  • 2 eetlepels bloem

Zo maak je het:

Hak de bosui fijn. Pel de knoflook, snijd deze over de helft en verwijder de wortel.

Schil en rasp de gember. Haal het groen van de paksoi. Snijd de paksoi stengels in dunne reepjes. Snijd het groen fijn.

Kook de eieren in 8 minuten semi-hard.

Zet een diepe pan op het vuur. Doe hierin wat wokolie en voeg meteen de bosui en de gember toe. Pers de knoflook in de pan uit. Strooi er flink wat kerriepoeder en wat 5-spices poeder bij. Roer goed en laat een minuutje staan. Doe nu de bloem erbij en roer door elkaar totdat alles aan elkaar klontert. Giet nu een beetje van de visbouillon erbij en roer goed. Het geheel zal weer gaan klonteren. Blijf beetje bij beetje visbouillon toevoegen en goed roeren. Langzaamaan zal je werken dat het geheel stopt met klonteren en je een gladde soep krijgt.

Zet een aparte bakpan op het vuur en bak hierin de garnalen.

Voeg de stengels van de paksoi aan de soep toe en breng het geheel aan de kook. Voeg na 5 minuten koken de noedels en het groen van de paksoi toe. Breng de soep op smaak met wat peper en sojasaus.

Voeg na nog 5 minuten de gebakken garnalen toe.

Snijd de eieren in schijfjes en voeg deze toe aan de soep. Serveer de soep met krokante uitjes.