Lekker gerechtje voor de warmere dagen, heerlijke open lasagne met groenten en een kruidensausje.
Ingrediënten voor 2 pers:
- 2 puntpaprika’s
- 1 courgette
- 250 gr ricotta
- 100 ml witte wijn
- ½ rode peper
- verse tijm
- verse peterselie
- verse basilicum
- 1 teentje knoflook
- parmezaanse kaas
- pijnboompitjes
- 250 gr lasagnevellen
Zo maak je het:
Zet een pan gevuld met water voor de lasagne klaar. Voor dit recept gebruik ik kant en klare verse lasagne vellen. Indien je een bordenwarmer hebt zou ik je aanraden om deze te gebruiken. Je kan de borden ook opwarmen door ze 2 minuutjes in heet water te leggen.
Doe de paprika’s in een ovenschaal, sprenkel er wat olijfolie overheen en zet de paprika onder de grill. Grill ongeveer beiden kanten 10 minuten (of in elk geval tot de schil zwart blakert). Haal de paprika uit de grill, verwijder de schil, verwijder ook de zaadlijsten en snijd de paprika in dunne plakjes.
Hak de kruiden fijn. Snijd de rode peper over de helft, verwijder de zaadlijsten en hak de peper fijn.
Pel de knoflook, snijd de knoflook over de helft en verwijder de wortel.
Zet een pan op het vuur. Verhit hierin wat olie, pers de knoflook erin uit, voeg de rode peper toe en bak de peper en knoflook voor een minuutje. Blus met wat witte wijn. Voeg de ricotta en de kruiden toe. Verhit alles nog even, roer goed door en zet daarna laag.
Was de courgette, snijd de boven en onderkant eraf en snijd er (eventueel met een mandoline) hele dunne plakjes van. Grill de courgette in een grillpan of op een grillplaat.
Zet inmiddels ook het water voor de lasagne op. Kook de lasagnevellen volgens de instructies op de verpakking.
Zodra de lasagnevellen gaar zijn kan je de borden opmaken. Haal de courgetteplakjes uit de grill. Begin met een lasagne vel op elk bord. Leg hierop wat courgette, paprika en wat scheppen van het ricottamengsel, wat parmezaanse kaas, pijnboompitjes en dan nog een lasagnevel. Doe hetzelfde voor nog een laag. Dek af met een lasagnevel. Leg er nu weer wat courgette op en een laatste schep ricottamengsel. Strooi er uiteindelijk nog wat parmezaanse kaas, pijnboompitjes en peterselie overheen.
Laat een reactie achter