Zin in een gezonde avondmaaltijd maar geen tijd? Maak een lekkere en gemakkelijke wrap! Deze wrap kan je trouwens ook heel gemakkelijk vegetarisch klaarmaken door de kip te vervangen door vegetarische kipstukjes.

20 minuten
Makkelijk
0 – 5 euro pp

Ingrediënten voor 2 pers:

  • 300 gr kipreepjes
  • 1 gele paprika
  • 3 eetlepels Griekse yoghurt
  • 200 gr spinazie
  • verse peterselie
  • verse basilicum
  • 1 knoflookteen
  • 1 eetlepel mosterd
  • citroensap
  • zout en peper
  • 4 wraps

Zo maak je het:

Als je kipfilets hebt gekocht, snijd deze dan in smalle reepjes en zet een bakpan op het vuur met een beetje boter. Voeg zodra de boter gesmolten is de kip toe en bak deze totdat de kip bruinig kleurt.

Snijd de paprika in dunne reepjes en bak deze ook. Hak de spinazie fijn en bak deze totdat deze geslonken is.

Doe ondertussen de yoghurt met de mosterd en wat citroensap en wat zout en peper in een mengkom en roer goed. Hak de kruiden fijn en voeg deze toe aan de yoghurt. Pel de knoflook, snijd deze over de helft en verwijder de wortel. Pers de knoflook uit bij de yoghurt. Roer alles goed door elkaar.

Bereid de wraps volgens de verpakking. Zet alles klaar om de wrap te vullen. Begin met een laagje van de spinazie, leg hierop de kipreepjes en wat paprika. Maak af met de yoghurtdressing en vouw de wrap dicht. Smakelijk!