Grootmoeders hachee, een typisch Nederlands stoofgerecht en daarom extra speciaal om hier een recept voor te plaatsen, meestal is dit een gerecht dat generatie op generatie doorgegeven wordt. Maar voor de speciale gevallen waarbij dit niet het geval is hierbij mijn versie van Grootmoeders hachee. Zelf houdt ik er niet van om te veel extra smaken toe te voegen zoals bouillonblokjes etc, het vlees heeft veel smaak van zichzelf en ik probeer dat naar boven te halen. De echte bewerktijd van dit gerecht is niet veel, maar het vlees moet een paar uur sudderen, tijdens deze tijd moet je wel af en toe wat water toevoegen zodat het niet droogkookt en waarbij je het regelmatig doorroert maar het is niet moeilijk om te maken.

20 minuten
Makkelijk
0 – 5 euro pp

Ingrediënten voor 2 pers:

  • 400 gr runderriblap
  • 1 ui
  • 10 ml witte wijn azijn
  • zout en peper
  • 3 kruidnagels
  • 2 laurierblaadjes
  • 100 ml water

Zo maak je het:

Snijd het vlees in hapklare blokjes. Bestrooi het vlees met wat zout en peper. Pel en snipper de ui.

Doe bakboter in een flinke braadpan. Voeg zodra de boter gesmolten is de ui toe en bak voor 2 minuten. Voeg nu het vlees toe en braad het vlees aan alle kanten aan. Voeg de laurierblaadjes en de kruidnagels toe. Roer alles goed door elkaar. Voeg wat water toe zodat het vlees niet droog kookt. Doe de deksel op de pan en laat het vlees 3 uur rustig sudderen, roer regelmatig door en giet indien nodig wat meer water bij het vlees.

Het vlees is klaar zodra het gemakkelijk uit elkaar valt. Zorg dat er een klein beetje vocht bij blijft maar niet te veel. Serveer de hachee met rode kool en puree.