Runderstoofpot met bockbier, het bier geeft een subtiele nasmaak aan het vlees en je huis ruikt heerlijk terwijl dit gerecht staat te pruttelen. Makkelijk om te maken en een feestje om te serveren terwijl je weinig tijd in de keuken besteed en lekker met je vrienden en familie kan kletsen terwijl het eten langzaam gaar word. Let op dit moet 2 uur staan! Dus begin op tijd!
Ingrediënten voor 2 pers:
- 500 gr krieltjes
- 500 gr runderriblap
- 250 gr kastanjechampignons
- 2 knoflooktenen
- 1 ui
- 2 laurierblaadjes
- 1 winterpeen
- 1 aubergine
- verse kruiden zoals tijm, rozemarijn, oregano
- 1 flesje bockbier
- 500 ml runderbouillon
- zout en peper
Zo maak je het:
Pel de knoflook, snijd deze over de helft en verwijder de wortel. Wrijf de runderriblap in met de opengesneden knoflook en stop de knoflook tussen het vlees. Bestrooi het vlees aan beide kanten met zout en peper.
Bundel de kruiden met een touwtje. Snijd de aubergine, champignons en wortel in hapklare brokjes.
Pel en snipper de ui.
Zet een braadpan op het vuur en doe hierin wat bakboter. Laat de boter heet worden en leg zodra de boter heet is het vlees in de pan. Bak het vlees op hoog vuur een beide kanten 2 minuten aan.
Voeg nu de ui toe en bak nog even. Voeg daarna de groenten toe. Haal het vlees naar boven zodra de groenten wat kunnen aanbakken. Roer goed terwijl je de groenten 5 minuten laat bakken.
Voeg nu het bier toe, laat 1 minuutje op hoog vuur koken en voeg daarna de bouillon, het kruidenbuideltje, de laurierblaadjes, de geschilde krieltjes en wat peper toe.
Breng alles aan de kook en laat het 2 uur zachtjes sudderen. Haal na 2 uur de laurierblaadjes en het kruidenbuideltje eruit. Haal ook het vlees eruit en snijd deze in dunne plakjes. Verdeel hier de groenten en aardappels overheen.
Serveer met wat fijngehakte peterselie.
Laat een reactie achter