Ik ben gek op kaaskroketjes! Dus bij elk cafetje waar ze die serveren is de kans groot dat ik ze bestel. Nu dacht ik, die moeten niet zo heel moeilijk te maken zijn en dan zijn kaas snacks ook niet zo moeilijk en super leuk om te serveren bij een borrel of een feestje. En inderdaad het is niet zo moeilijk en wel super lekker! Smakelijk!
Ingrediënten:
- 150 gr oud amsterdam (kaas)
- 150 gr gruyere
- ½ rode peper
- verse peterselie
- 150 ml melk
- 2 eieren
- Paneermeel
- Bloem
- 1 citroen
Zo maak je het:
Rasp de kaas. Snijd de peper over de helft en verwijder de zaadlijsten. Hak de peper fijn. Hak de peterselie fijn. Pers de citroen uit.
Zet een steelpan met flink wat boter op het vuur. Voeg de rode peper toe zodra de boter gesmolten is. Bak de peper voor een minuutje, voeg 3 flinke scheppen bloem toe. Roer goed door totdat de boter klontert, voeg een scheutje melk toe en roer weer goed, blijf dit herhalen totdat een zachte saus ontstaat. Voeg nu de kaas toe en laat deze in de saus smelten terwijl je roert. Voeg als laatste de helft van het citroensap en de peterselie toe. Haal de kaassaus van het vuur en laat deze afkoelen.
Zet 3 bordjes klaar.
Bord 1: doe de eetlepels bloem erin, verdeel goed over de bodem
Bord 2: breek de eieren boven dit bord, klopt de eieren met een vork los.
Bord 3: Doe hierin het paneermeel.
Schep een wat kaassaus in de palm van je hand. Vorm hiervan een mooi balletje. Herhaal dit totdat je genoeg bolletjes hebt.
Haal nu de kaasballetjes eerst door de bloem, daarna door de eieren en als laatste door het paneermeel. Herhaal dit voor alle balletjes
Zet nu ofwel je frituurpan aan (liefste met olijfolie) of gebruik als je geen frituurpan hebt een wok met olijfolie. Laat de olie heet worden en dan bedoel ik echt heet!
Frituur de risottoballetjes 4-6 minuten afhankelijk van de grootte. Je kan de balletjes meteen serveren.
Tip: serveer met een yoghurt-mosterdsausje!
Laat een reactie achter