Heerlijk zomers voorgerechtje met rivierkreeftjes en een frisse basilicum aïoli.

15 minuten
Makkelijk
0 – 5 euro pp

Ingrediënten voor 2 pers:

  • 75 gr rivierkreeftjes
  • 50 gr botersla
  • verse peterselie
  • 1 limoen
  • 1 citroen
  • 1 knoflookteen
  • 100 gr verse basilicumblaadjes
  • 50 – 100 ml zonnebloemolie
  • olijfolie
  • peper en zout
  • 2 eieren

Zo maak je het:

Doe de eieren, het uitgeperste citroensap, de mosterd, peper en zout in een mengbakje voor je staafmixer. Pel het schilletje van de knoflook, snijd deze door de midden en verwijder de wortel. Pers de knoflook boven het mengbakje uit.

Meng alles goed met de staafmixer door elkaar. Begin nu rustig te mixen en voeg scheutje voor scheutje wat zonnebloem olie erdoorheen. Blijf dit herhalen totdat de mayonaise luchtig maar stevig is.

Hak de basilicumblaadjes een beetje fijn en voeg ze toe aan de aioli. Mix nogmaals met de staafmixer en laat even een half uurtje in de koelkast staat zodat de basilicum smaak er goed in kan trekken.

Zet een bakpan op het vuur. Hak de peterselie fijn. Rasp de schil van de limoen en pers deze verder uit. Verhit een beetje boter of olie. Voeg zodra deze heet is de rivierkreeftjes toe. Bak deze ongeveer 5 minuten op hoog vuur. Voeg de peterselie, de limoenrasp en een beetje peper toe en verhit nog 2 minuten. Maak ondertussen vast de bordjes op met wat frisse salade en een beetje basilicum aioli. Verdeel de rivierkreeftjes eroverheen en sprenkel hier wat limoensap overheen. Maak af met een schepje basilicum aioli.