Heerlijke frisse, typische lente salade met groene asperges, kwarteleitjes en rosbief. Perfect voor een frisse lenteavond waarin je voelt dat het bijna zomer is! Heerlijk met een flesje Corona erbij.

20 minuten
Makkelijk
0 – 5 euro pp

Ingrediënten voor 4 pers:

  • 200 gr groene gemixte salade
  • 6 kwarteleitjes
  • 100 gr groene asperges
  • pijnboompitjes
  • 1 rode ui
  • kerstomaatjes in verschillende kleuren
  • 100 gr rosbief
  • verse peterselie
  • 2 eieren
  • 1 citroen
  • 1 flinke scheut truffel olie
  • 50 – 100 ml zonnebloemolie
  • olijfolie
  • peper en zout

Zo maak je het:

Zet een pan water op het vuur en breng deze aan de kook. Doe zodra het water kookt een beetje zout in het water en leg daarna voorzichtig de kwarteleitjes in het water. Kook de eitjes ongeveer 5 minuten, dan zijn ze net niet hard gekookt. Giet ze meteen af en laat ze schrikken.

Zet ook een kleine bakpan op het vuur en rooster hier de pijnboompitjes in. Haal de pijnboompitjes van het vuur zodra ze bruin kleuren.

Doe de salade in een grote schaal. Snijd de kerstomaatjes over de helft en verdeel deze over de salade. Snijd de achterkant van de asperges. Snijd de ui in dunne halve ringetjes.

Snijd indien nodig de roesbiefplakjes in kleinere stukken.  Hak de peterselie fijn.

Verdeel de asperges, rosbief en de uien over de salade.

Pel de eitjes en snijd de eitjes over de helft en verdeel deze ook over de salade. Strooi de pijnboompitjes over de salade.

Doe de eieren, het uitgeperste citroensap, peper en zout in een mengbakje voor je staafmixer.

Meng alles goed met de staafmixer door elkaar. Begin nu rustig te mixen en voeg scheutje voor scheutje wat zonnebloem olie erdoorheen. Blijf dit herhalen totdat de mayonaise luchtig maar stevig is. Voeg als laatste de truffelolie toe, roer goed en proef even. Het beste is dat de truffel niet TE aanwezig is maar wel een prettig nasmaak geeft.

Verdeel de dressing over de salade en maak af met wat peterselie.