Intense en super smaakvolle amuse. Door de intense smaak van de Parmaham is een amuse ook een voldoende groot hapje. De frisse smaak van de granaatappel pitjes is een mooie tegenhanger. Heerlijk hapje!

10 minuten
Makkelijk
0 – 5 euro pp

Ingrediënten voor 8 amuses:

  • 160 gr parmaham
  • 125 ml slagroom
  • ½ limoen
  • peper

Zo maak je het:

Doe de parmaham in een bakje voor je staafmixer of keukenmachine. Pers de limoen uit.

Voeg het limoensap, een beetje peper en ¼ van de slagroom toe. Pureer de parmaham met de staafmixer. Giet er ondertussen regelmatig wat slagroom bij. Dit is redelijk hard werken voor de staafmixer vandaar dat het vochtig genoeg moet blijven. Uiteindelijk ontstaat er een zachte, smeuïge parmahammousse. Indien nodig, als je het geheel te droog vind, voeg je wat extra slagroom toe.

Deze paramahammousse is lekker als een amuse met een beetje pistachekruim en granaatappelpitjes.