Lekker frisse parfait met warme aardbeiensaus. Het is niet moeilijk te maken als je het recept goed volgt maar het vereist wel concentratie omdat het om veel verschillende handelingen gaat dus ik zou je adviseren om het recept even goed door te lezen voordat je begint. De aardbeiensaus heb ik niet gezoet, omdat ik aardbeien zoet genoeg vind maar eventueel kan je er een schepje honing of suiker doorheen doen. De bewerkingstijd is ongeveer een half uurtje maar de parfait moet nog minstens 3 uur in de vriezer. Houd hier rekening mee.

30 minuten
Uitdagend
0 – 5 euro pp

Ingrediënten voor 4 pers:

  • 4 blaadjes gelatine
  • 5 cl limoncello
  • 2 limoenen
  • 2 eieren
  • 300 ml ongeklopte slagroom
  • 100 g suiker
  • 500 gr aardbeien
  • 10 gr pistachenoten
  • 10 gr granaatappelpitjes
  • Verse munt

Zo maak je het:

Begin met het scheiden van de eieren.

Bewaar zowel het eiwit als het eigeel. Zet het eiwit nog even apart. Doe het eigeel in de keukenmachine of in een mengkom voor je mixer.

Week de blaadjes gelatine in een kom met ruim koud water. Rasp vast de schil van de limoenen en pers de limoenen uit. Hak de munt heel fijn, houd een klein beetje apart voor de garnering.

Zet een steelpannetje op het vuur. Doe hierin de helft van de room en verwarm deze zachtjes. Haal de gelatineblaadjes uit het water. Knijp ze uit en doe ze bij de room. Laat de blaadjes hierin oplossen.

Doe de limoenrasp en de fijngehakte munt bij de room in de pan. Roer even, haal het mengsel van het vuur en laat het afkoelen.

Meng het eigeel met de suiker goed met de mixer tot er een bleke saus ontstaat. Voeg het limoensap en de limoncello toe aan het eigeel en mix nogmaals. Voeg nu langzaam de limoenroom toe, terwijl je blijft mixen.

Klop nu de andere helft van de room op tot een halfopgeklopte slagroom en klop het eiwit op tot er een stevig schuim ontstaat. Roer de opgeklopte room door de limoenroom, roer daarna ook de geklopte eiwitten er doorheen.

Pak nu een grote ovenschaal. Bedek de bodem en de randen met vershoudfolie. Dit zorgt ervoor dat je de parfait er straks gemakkelijk uit krijgt. Giet het mengsel in de schaal. Strijk de bovenkant mooi glad en zet de schaal in de vriezer. De parfait moet minimaal een paar uur opstijven. De parfait kan je ook al gemakkelijk een paar dagen van tevoren maken.

Voor de afwerking;

Was de aardbeien, snijd de kroontjes eraf en pureer de aardbeien met een staafmixer. Doe de aardbeienpuree in een steelpan en zet deze op het vuur. Laat de saus warm worden.

Hak de pistachenootjes fijn. Zet de granaatappelpitjes klaar in een bakje.

Haal nu de parfait uit de vriezer. Verwijder de folie en snijd er mooie serveerstukken van. Leg deze op de bordjes. Giet er een paar lepels aardbeiensaus overheen. Strooi er de pistachenootjes en granaatappels overheen. Garneer met een stukje munt.

Smakelijk!