Amuse, allemaal leuk en aardig maar het nadeel is wel dat die hapjes zo verschrikkelijk klein zijn. Ik zou je dus aanraden om er meer dan voldoende te maken want anders wordt het vechten dit is namelijk echt veel te lekker om maar een klein hapje van te eten!!

15 minuten
Makkelijk
0 – 5 euro pp

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 150 gr tonijn
  • 1 avocado
  • peper en zout
  • 1 ei
  • 1 theelepel mosterd
  • 1 limoen
  • 50 – 100 ml zonnebloemolie

Zo maak je het:

Snijd de tonijn in hele fijne stukjes. Doe deze in een kom en strooi er wat zout en peper over. Roer goed door. Snijd de avocado ook in hele kleine stukjes en voeg deze toe aan de tonijn.

Doe de eieren, het uitgeperste limoensap, de mosterd, peper en zout in een mengbakje voor je staafmixer.

Meng alles goed met de staafmixer door elkaar. Begin nu rustig te mixen en voeg scheutje voor scheutje wat zonnebloem olie erdoorheen. Blijf dit herhalen totdat de mayonaise luchtig maar stevig is. De citroen mag voor dit gerechtje wel overheersen, dus als die niet nadrukkelijk genoeg is, mag je deze zeker wat meer toevoegen.

Leg een beetje tonijn en avocado op een amuselepel. Maak af met een flinke druppel limoen-mayonnaise.