Luchtige aardappelpuree met dille. Heerlijk om te combineren met een licht visgerechtje!

25 minuten
Makkelijk
0 – 5 euro pp

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 6 middelgrote aardappels
  • 2 eetlepels crème fraïche
  • klein beetje melk
  • zout en peper
  • verse dille
  • citroensap
  • boter

Zo maak je het:

Schil de aardappels, snijd deze klein en doe ze met een flinke hoeveelheid water in een pan. Zet de pan op het vuur en breng de aardappels aan de kook.

Hak de dille fijn.

Giet de na ongeveer 10 minuten koken af, althans als ze gaar zijn. Prik om te checken wel even met een vork in de aardappels om er zeker van te zijn dat dit zo is.

Stamp de aardappels fijn, voeg de creme fraiche en wat zout en peper toe en pureer de aardappels met een mixer tot een gladde puree, voeg indien nodig een klein beetje melk toe om de puree iets smeuïger te maken.

Voeg nu de dille en wat citroensap toe. Doe de puree in een ovenschaal, strooi er nog wat dille overheen en leg er wat klontjes boter op.

Doe de schaal 10 minuten onder de grill of totdat er een mooi lichtbruin korstje gevormd is.