Ik houd van gevulde champignons! Super lekker bij een maaltijdsalade of als gerechtje op de tapastafel. Je kan alle kanten op met de gevulde portobello. Deze keer heb ik hem gevuld met mozzarella, tomaatjes en pesto! Even in de oven en het komt er heerlijk gesmolten en gegrild uit!

25 minuten
Makkelijk
0 – 5 euro pp

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 2 portobello ‘s (XXL champignons)
  • 1 mozzarella
  • verse pesto
  • 2 cherry tomaatjes
  • olijfolie

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op de grillstand.

Zet een ovenschaal klaar en vet deze alvast een beetje in met olijfolie. Snijd indien nodig het steeltje uit de portobello ‘s, rasp de plaatjes (zwarte velletjes) met een lepel uit de hoed van de portobello ‘s. Leg de portobello ‘s nu in de ovenschaal en giet er een beetje olijfolie in. Verdeel de olijfolie over de gehele portobello, hierdoor wordt de portobello straks sneller gaar en droogt hij niet uit.

Snijd kleine stukjes van de mozzarella en snijd de cherrytomaatjes in kwarten. Leg nu om en om een stukje tomaat en een stukje mozzarella in de portobello. Schep hier wat pesto overheen.

Zet de portobello ‘s 20 minuten onder de hete grill.

Lekker met groene salade met olijfolie en wat peper en zout.