Indruk maken met een lekker zondags ontbijtje? Pers wat sinaasappels uit en serveer de verse jus met deze heerlijke roereieren!

10 minuten
Makkelijk
0 – 5 euro pp

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 6 eieren
  • 100 gr geraspte kaas (Emmentaler)
  • verse peterselie
  • 4 bruine boterhammen
  • scheutje melk
  • peper en zout
  • paprikapoeder

Zo maak je het:

Breek de eieren boven een mengkom en roer ze goed doorelkaar zodat de dooier loskomt. Strooi er wat peper, zout en paprikapoeder doorheen. Giet er ook een klein scheutje melk door. Roer alles goed doorelkaar. Roer de kaas er ook doorheen, houd een klein beetje apart om als laatste over het ei te doen.

Rooster de boterhammen in je broodrooster of in de oven op 150 graden. Hak de peterselie fijn.

Zet nu een bakpan op het vuur, doe hier een beetje boter in en laat de boter heet worden. Zodra de boter gesmolten is, doe je de eieren in de pan laat de onderkant een minuutje een klein beetje garen en begin daarna met roeren. Roer de eieren continu door met een houten spatel. Je zal zien dat de eieren in kleine hoeveelheden aan elkaar zal blijven zitten. Houd dit ongeveer 5 minuten vol of totdat de eieren bruiner kleuren. Verdeel de eieren over de borden, leg er voor ieder 2 boterhammen bij en strooi wat peterselie en kaas overheen. Smakelijk.