Altijd grote lappen vlees op de BBQ? Gewoon omdat het zo hoort? Nee hoor, zo hoort het helemaal niet!! En de BBQ kan ook heel goed wat verfijndere smaken aan zoals een garnalenspies gemarineerd in een kerriemarinade. Heerlijk en helemaal niet moeilijk of veel werk. Let er wel op dat je ze op tijd klaar maakt want ze moeten 2 uur marineren.

15 minuten
Makkelijk
0 – 5 euro pp

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 250 gr grote garnalen
  • olijfolie
  • 1 citroen
  • 1 knoflookteentje
  • 1/2 rode peper
  • 2 eetlepels kerrie
  • peper en zout

Zo maak je het:

Rasp de schil van de citroen en pers de citroen uit. Pel de knoflook, snijd deze door de midden en verwijder de wortel. Pers de knoflook uit in een grote mengkom waar je de garnalen in kan marineren.

Snijd de rode peper over de helft. Verwijder de zaadlijsten en hak de peper fijn.

Voeg alle ingredienten toe aan de mengkom. Voeg hier een flinke scheut olijfolie aan toe. Roer alles goed door elkaar. Zorg dat de garnalen gepeld zijn en verwijder indien nodig het darmkanaal.

Voeg de garnalen toe aan de marinade en laat zeker 2 uur staan.

Doe de garnalen op sateprikkers en bak nu de garnalen op de BBQ of op een grill voor ongeveer 10 minuten (5 minuten aan beide kanten).

Smakelijk!