Zelfgemaakte kipschnitzel. Super smakelijk en toch net iets specialer dan kant en klaar uit de winkel. oh en het is ook nog eens snel klaar! Smakelijk!

25 minuten
Makkelijk
0 – 5 euro pp

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 4 dunne kipfilets
  • 2 eieren
  • 4 eetlepels paneermeel
  • 4 eetlepels bloem
  • peper
  • zout
  • paprikapoeder

Zo maak je het:

Meng het paneermeel met de peper, het zout en flink wat  paprikapoeder. Doe de bloem in een apart schaaltje en klop het ei in een ander schaaltje los. Op deze manier heb je 3 verschillende schaaltjes.

Maak de kipfilet indien nodig schoon en haal de kipfilet door de schaaltjes. Begin met het schaaltje met de bloem, zorg dat de kipfilet overal goed met bloem bedekt is. Haal nu de kipfilet door het ei en als laatste haal je de kipfilet door de paneermeel mix. Nu houdt je een gepaneerde kipfilet over. Herhaal dit voor alle kipfilets.

Leg ze daarna even apart.

Zet een grote koekenpan op het vuur. Doe hierin flink wat bakboter en laat deze heet worden. Bak de kipfilet in ongeveer 15 minuten (afhankelijk van de dikte van de kipfilet) gaar. Zorg dat beide kanten gebakken evenwijdig gebakken worden.