Lekker gevuld eitje, deze keer met crispy bacon! Gemakkelijk, snel en indrukwekkend op je paastafel.

15 minuten
Makkelijk
0 – 5 euro pp

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 4 eieren
  • 2 plakjes bacon
  • mayonaise
  • zout en peper
  • bieslook

Zo maak je het:

Verwarm je oven voor op 200 graden. Bedek de bakplaat met wat bakpapier. Leg hierop de plakjes bacon. Als de oven warm is zet je de (dunne) plakjes bacon in de oven. De plakjes moeten ongeveer 10 minuten in de oven. Houdt ze goed in de gaten, als de plakjes wat dikker zijn kan je ze langer laten staan.

Kook de eieren met de eierkoker of in koken water hard. Indien je dit gewoon met kokend water doet, moeten ze ongeveer 10 minuten koken. Laat ze schrikken en koel ze goed af met koud water. Als ze afgekoeld zijn, pel je ze. Snijd ze netjes over de helft en haal het eigeel eruit.

Vermaal het eigeel met een vork totdat het eigeel kleine klontjes vormt. Voeg een klein beetje mayonnaise en wat zout en peper toe. Roer alles goed door elkaar. Hak de bieslook fijn en voeg deze toe. Roer nogmaals goed. Vul de halve eitjes met het aangemaakte eigeel. Verkruimel de bacon hieroverheen. Strooi als laatste er nog wat gehakte bieslook overheen. Smakelijk.