Ravioli’s maken vind ik super leuk, het is net als het maken en na het koken uitpakken van een klein cadeautje! Ja natuurlijk is het wel bewerkelijk maar als je er je tijd voor neemt kan er niet zoveel mis gaan. Deze variant, gevuld met zalm en een fris ricottamengsel is een super lekker lente gerechtje.

Ravioli-zalm-dille
30 minuten
Uitdagend
0 – 5 euro pp

Ingrediënten voor 12 ravioli’s:

  • Voor het deeg:
  • 100 gr pastabloem
  • 1 ei
  • zout
  • Voor de vulling:
  • 100 gr gerookte zalm
  • 100 gr ricotta
  • 1 rode ui
  • verse dille
  • 1 citroen
  • peper en zout
  • voor de saus:
  • verse dille
  • peper
  • gezouten roomboter
  • citroensap

Zo maak je het:

Meng de pastabloem, het ei en een snufje zout met elkaar in de keukenmachine tot een zachte deegbal ontstaat.

Zet het deeg in de koelkast en begin met de vulling.

Pel en snipper de rode ui. Hak de dille fijn. Rasp de schil van de citroen en pers de citroen uit. Doe de ricotta in een mengkom. Voeg de fijngehakte dille (houd wat apart voor de saus), de gesnipperde ui, de citroenrasp, het citroensap en wat peper en zout toe.

Zet een kleine bakpan op het vuur, doe hierin een klein beetje bakboter en bak de gerookte zalm totdat de zalm een zachtroze kleur heeft.

Haal je pastadeeg uit de koelkast.

Bestuif een stuk van je aanrecht met bloem en rol twee flinke lappen van je pastadeeg. Haal de lappen drie keer door de lasagnestand van je pastamachine, zorg dat de lappen breed genoeg zijn om de ravioli ‘s mee te maken. Zelf heb ik een raviolivorm waar ik meteen 12 ravioli ‘s in kan maken. Deze is echt ideaal en als je van plan bent om vaker ravioli te maken, zou ik je deze zeker aanraden. Bestuif de raviolivorm (indien nodig) met bloem en rol de eerste lap deeg hierover heen, zorg dat de lap de vorm voldoende bedekt.

Vul de vormpjes met het ricotta mengsel. Als ze allemaal gevuld zijn, leg je er wat zalm overheen. Leg nu de tweede lap deeg eroverheen. Rol nu met de deegroller over de raviolivorm en zorg dat alle zijkantjes goed aan elkaar plakken. Haal voorzichtig de ravioli ‘s uit de vorm.

Zet een pan met water op het vuur. Zodra het water kookt, voeg je wat zout en wat olijfolie toe. Daarna kunnen de ravioli ‘s in het kokende water. Ze moeten ongeveer 5 tot 6 minuten koken.

Zet een klein steelpannetje op het vuur met een blokje roomboter. Voeg de dille, een beetje citroensap en wat peper toe. Zodra het sausje kookt haal je het van het vuur.

Haal de ravioli ‘s uit het water, leg ze op een bordje en giet er een klein beetje saus overheen.

Smakelijk!

Ravioli-zalm-dille
Ravioli-zalm-dille
Ravioli-zalm-dille
Ravioli-zalm-dille