Aaaaah dit vind ik zoooo lekker! Ik ben mega garnalen fan en dit is wel een ultieme variant. Natuurlijk voeg je extra smaken toe door alle kruiden maar juist ook de garnalen smaak komt super goed naar voren door deze bereidingswijze. Daarnaast ziet het er nog super leuk en lekker uit ook. Let wel op dat je de garnalen meteen serveert, want ze koelen vrij snel af.

XL Garnalen met kruiden
30 minuten
Makkelijk
5 – 10 euro pp

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 4 XXL garnalen
  • Verse peterselie
  • Verse tijm
  • Verse salie
  • Verse oregano
  • 2 tenen knoflook
  • Olijfolie
  • Peper en zout

Zo maak je het:

Verwarm je oven voor op 200 graden.

Giet wat olijfolie in een bakje. Pel de knoflook en snijd de knoflookteentjes over de helft, haal de wortel eruit en pers de helft van het knoflookteentje uit in de olijfolie, meng het goed door elkaar. Zet dit even opzij zodat de knoflook in de olie kan trekken.

Verwijder de steeltjes van de kruiden en hak daarna alle kruiden fijn.

Haal de koppen van de garnalen. Snijd het karkas van de garnalen op de buik open zodat je de garnaal kan openvouwen en op hun rug in een ingevette (met olie) ovenschaal kan leggen.

Schep nu wat van de olijfolie met knoflook over de garnalen, verdeel goed en evenredig. Strooi er wat zout en peper overheen en strooi er daarna (BEN NIET ZUINIG) lekker veel kruiden overheen. Maak af met nog een schepje olijf-knoflookolie.

Zet de garnalen 15 minuten in de oven op 200 graden. Je zal zien dat de garnalen roze kleuren. Dit is een teken dat ze gaar zijn.

XL Garnalen met kruiden
XL Garnalen met kruiden
XL Garnalen met kruiden