Super lekkere en simpele soep. De garnering met basilicum en gedroogde zontomaatjes voegt echt iets toe. Deze soep zit al jaren in de collectie, maar blijft super goed te doen! De garnering kan je ook nog vervangen door stukjes gerookte zalm. Smakelijk!

Courgettesoep
40 minuten
Makkelijk
0 – 5 euro pp

Ingrediënten voor 3 liter soep:

  • 500 gr courgettes
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1.5 liter groentebouillon
  • 5 zontomaatjes
  • Verse basilicum
  • Pijnboompitjes
  • 100 ml slagroom (ongezoet)
  • Peper

Zo maak je het:

Was de courgettes en snijd deze in grove blokjes. Pel en snipper de ui. Pel de knoflook en snijd de knoflookteentjes over de helft, haal de wortel eruit.

Zet een soeppan op het vuur en doe hierin een beetje boter. Zodra de boter gesmolten en heet is, voeg je de ui toe. Pers ook de knoflook uit in de pan. Fruit de ui en knoflook voor 2 minuten en voeg daarna de courgetteblokjes toe.

Bak alles op hoog vuur voor 5 minuten. Giet er daarna de groentebouillon in. Breng de soep aan de kook en laat deze 20 minuten koken. Snijd ondertussen de zontomaatjes in kleine stukjes en hak de basilicum fijn. Klop de slagroom stijf.

Haal de pan van het vuur en pureer de courgette met een staafmixer. De beste manier is om de staafmixer in de pan te zetten en goed alles te pureren. Dit kan wel even duren. Zorg dat je de mixer niet boven de grens van de soep uit haalt, dan kan het zo zijn dat heel je keuken vol komt te zitten met soepspetters.

Breng de soep opnieuw aan de kook en proef de soep. Voeg indien nodig wat peper toe. Zelf voeg ik redelijk wat peper toe.

Serveer de soep met een schepje room, een beetje basilicum, wat zontomaatjes en pijnboompitjes.

Courgettesoep
Courgettesoep
Courgettesoep