Lekker voor een doordeweeksedag. Zelf gemaakt en toch makkelijk en snel klaar. oh en super smakelijk gewoon!

Huisgemaakte gehaktbal
25 minuten
Makkelijk
0 – 5 euro pp

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 600 gr gehakt
  • 2 el Franse mosterd
  • verse peterselie
  • ½ rode peper
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 eieren
  • 1 limoen
  • paneermeel
  • zout en peper

Zo maak je het:

Doe het gehakt in een grote kom waarin je goed alle ingrediënten in door elkaar kan mengen.

Hak de peterselie fijn. Ontvel de knoflook, haal het worteltje eruit en pers de knoflook uit bij het gehakt. Snij de rode peper over de helft. Verwijder de zaadlijsten. Hak de rode peper fijn en voeg deze ook toe.

Voeg ook de eieren, 2 el Franse mosterd en wat paneermeel toe.

Pers de limoen uit en voeg het sap en als laatste wat zout en peper toe aan het gehakt.

Meng en kneed nu alles heel goed door elkaar totdat je het gevoel hebt dat alle ingrediënten goed gemengd en verdeeld zijn. Vorm nu 4 grote gehaktballen.

Zet een diepe pan op het vuur. Doe hierin een flinke scheut bakboter. Als de boter heet is, voeg je de gehaktballen toe. Laat de gehaktballen ongeveer 15 tot 20 minuten bakken. Draai ze regelmatig om, zodat alle zijdes goed gebakken zijn.

Smakelijk!

Huisgemaakte gehaktbal
Huisgemaakte gehaktbal
Huisgemaakte gehaktbal
Huisgemaakte gehaktbal