De enige echte traditionele flammkuchen. De flammkuchen oftewel tarte flambee, lijkt een beetje op pizza maar de grootste verschillen zijn dat de bodem vele malen dunner is en dat deze met crème fraîche ingesmeerd wordt in plaats van met tomatensaus. Daarna komt er een beetje nootmuskaat overheen en dit geeft een hele lekkere kruidige smaak aan het geheel.

Flammkuchen met spekjes en ui
15 minuten
Makkelijk
0 – 5 euro pp

Ingrediënten voor 1 flammkuchen

  • 1 flammkuchen bodem
  • 75 gr spekjes
  • 1 ui
  • Geraspte kaas (gruyère)
  • 100 ml crème fraîche
  • Nootmuskaat
  • Peper

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 240 graden

Leg de bodem voor de flammkuchen op de ovenplaat. Bestrijk deze met de crème fraîche, zorg dat de crème fraîche tot alle randen toe loopt. Rasp wat nootmuskaat over de crème fraîche en strooi er ook wat peper overheen.

Strooi de spekjes over de flammkuchen. Snijd de ui over de helft en daarna in dunne plakjes zodat er halve ringetjes ontstaan. Strooi deze over de flammkuchen. Strooi er als laatste de geraspte kaas overheen.

Bak de flammkuchen in de hete oven voor ongeveer 5-8 minuten.

Heerlijk als een borrelhapje of als voorgerecht.

Flammkuchen met spekjes en ui
Flammkuchen met spekjes en ui