Super smaakvolle en makkelijk te maken bospaddenstoelensoep! Laat je niet afschrikken door de bereidingstijd, de meeste tijd staat de soep gewoon te koken en hoef je niks te doen. Kan je lekker de dag doorspreken met een wijntje of een biertje. De toevoeging van truffelolie is wel echt een finishing touch!

Bospaddenstoelensoep
50 minuten
Bewerkelijk
0 – 5 euro pp

Ingrediënten voor 3 liter:

  • 150 gr paddenstoelen melange
  • 400 gr kastanjechampignons
  • 1 ui
  • ½ rode chilipeper
  • 1 teentje knoflook
  • Verse tijm
  • Verse peterselie
  • 50 ml crème fraîche
  • 1.5 liter paddenstoelenbouillon
  • Truffelolie
  • Olijfolie

Zo maak je het:

Snijd de paddenstoelen allemaal klein. Dit hoeft niet heel netjes aangezien we alles straks pureren. Schil de ui en hak deze ook fijn. Snijd de rode peper over de helft en verwijder de zaadlijsten. Hak nu de helft van de chilipeper klein. Pel de knoflook, snijd het teentje over de helft. Verwijder de wortel.

Zet een grote soeppan op het vuur en doe hierin een scheut olijfolie. Zodra de olie heet is voeg je de ui en de chili peper toe en pers je de knoflook erboven uit.

Verhit de ui goed en laat alles 2 minuten bakken, voeg nu de paddenstoelen toe. Roer goed en laat de paddenstoelen ongeveer 10 minuten flink bakken. Haal ondertussen de blaadjes tijm van de takjes en hak deze indien nodig fijn.

Voeg de tijm toe aan de paddenstoelen mix. Blijf goed roeren. Zodra de paddenstoelen goed gebakken zijn voeg je de paddenstoelen bouillon (1.5 liter water en 3 bouillonblokjes) toe. Breng het geheel aan de kook en laat 15 minuten koken.

Na 15 minuten haal je de soep van het vuur en pureer je de paddenstoelen met de staafmixer. De beste manier is om de staafmixer in de pan te zetten en goed alles te pureren. Dit kan wel even duren. Zorg dat je de mixer niet boven de grens van de soep uit haalt, dan kan het zo zijn dat heel je keuken vol komt te zitten. Voeg als laatste een scheutje truffelolie toe. Mix deze er goed doorheen. De soep is nu klaar, zet hem even terug op het vuur om goed heet te worden.

Hak wat peterselie klein. Schep de soep in de borden, voeg een lepeltje crème fraîche en wat peterselie toe.

Smakelijk!!

Bospaddenstoelensoep
Bospaddenstoelensoep
Bospaddenstoelensoep
Bospaddenstoelensoep
Bospaddenstoelensoep